Istoria feng shui

Contributiile importante ale unor mari maestrii in Arta Feng Shui.
Inventarea busolei Luo Pan
Istoria Feng Shui a inceput cu inventarea busolei magnetice de catre Imparatul Galben (2700 i.Ch). Cu ea, imparatul s-a orientat pentru a iesi impreuna cu armata sa dintr-o ceata densa creata de un vrajjitor, in timpul unei lupte din care a iesit invingator. Istoria Feng Shui reprezinta si cunostinte, invataturi si idei filosofice vechi, concepte fundamentale ca yin si yang, cele 5 elemente de baza si cele 8 trigrame. Se spune ca cele 8 trigrame au fost inventate de Imparatul Fu Hsi aprox. 4.500 i.Ch.Dinastia Han (206 i. Ch - 220 d. Ch) - Feng Shui devine foarte popular si aplicat de nobilii chinezi la locuinte si constructiile funerare.Dinastia Tang (618-907 d. Ch) - perioada importanta in dezvoltarea Feng Shui. Se naste marele invatator Yang Yun Sung (834-900 d. Ch). Contributia sa o reprezinta inelele de pe busola Luo Pan - ,,cei 24 de munti” si ,,cei 72 de dragoni”
Maestrul Yao Yan Han - a intalnit intr-o pestera un batran care i-a dat o carte ce continea formula secreta a Feng Shui, de care imparatul se temea. Urmare a acestor temeri, imparatul ii ia cartea secreta si pune un calugar sa scrie o alta carte ,,Omorandu-i pe barbari” ce dadea informatii eronate despre adevaratele cunostinte de Feng Shui. Aceste informatii eronate s-au raspandit foarte mult in randul chinezilor, generand multe confuzii in studiul Feng Shui.
Despre maestrul Yao s-au vehiculat diferite informatii; fie ca a fost omorat de imparat, fie ca a fost salvat de Maestrul Yang Yun Sung, un bibliotecar al curtii imperiale care ulterior a luat ,,cartea secreta despre Feng Shui” din biblioteca palatului imperial, dobandind cunostinte aprofundate si devenind cel mai renumit profesor din istoria Feng Shui-ului.
Maestrul Yang Yun Sung - adevarata sa invatatura nu a putut fi scrisa clar in carti, pentru ca era complicata si ascunsa. Invatatura transmisa de el era partiala si criptata, putini oameni intelegeau adevaratul sens al cuvintelor. Din aceasta cauza s-au dezvoltat diferite ramuri ale Feng Shui.
Maestrul Lai Po Yee (961-1277 d. Ch), dinastia Sung - a inventat inelul de pe Luo Pan numita ,,Placa omului”
Maestrul Chiang Tai Sung (1368-1644 d. Ch) cel mai influent invatator din istorie care a scris cartea ,,Dezbaterea si verificarea teoriilor Feng Shui” in care ataca scoala San Ke (a celor trei armonii) si incurajand scoala San Yuen considerand-o adevarata practica Feng shui. Dezvaluie formula ,,stelelor inlocuitoare”.
Maestrul Sam Chuk Yin (1848-1906 d. Ch) - Scrie cartea ,,Stelele Zburatoare (Xuan Kong) ale Maestrului Sam” si este considerata Biblia scolii Feng Shui a stelelor zburatoare si in care explica foarte clar teoria si modul de lucru ale stelelor zburatoare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu