Greseli feminine



Odată ce anii trec, sunt lucruri care nu-ţi mai stau bine, aşa cum era cu ceva vreme în urmă. O tunsoare bob sau un machiaj smoky eyes, de exemplu, pot mai mult să te dezavantajeze decât să te pună în valoare.

Iată cele mai frecvente 11 greşeli pe care le fac femeile odată cu înaintarea în vârstă şi cum ar trebui să le eviţi, potrivit Barbarei Grufferman, autoarea unor best seller-uri dedicate ingrijirii femeilor mature.

1. Nu-ţi dai seama că trebuie să te schimbi
Cea mai mare greşeală pe care o poate face o femeie ajunsă la vârsta maturităţii este să nu facă absolut nimic. Părul, machiajul şi hainele care te făceau să arăţi fantastic în anii tinereţii nu te vor mai avantaja la vârsta mijlocie (35-55 de ani).
Dacă vrei să fii mulţumită de modul în care arăţi şi la o vârstă matură, trebuie să faci anumite schimbări. “Multe femei continuă să facă aceleaşi lucruri pe care le făceau cu decenii în urmă, care, de cele mai multe ori, nu se potrivesc şi nu pot să avantajeze o femeie de peste 50 de ani. Foarte des, ele nici măcar nu realizează că fac greşeli, deci trebuie să identificaţi greşelile înainte de a începe să faceţi schimbările”, spune Barbara Grufferman.


2. Te zgârceşti la bani când cumperi haine
Îţi aminteşi de zilele bune din trecut, când puteai să îţi cumperi un costum de baie de la reduceri şi să arăţi foarte sexy îmbrăcată în el? Acele zile s-au dus (doar dacă nu eşti Madonna sau Helen Mirren sau să arăţi măcar ca ele). Restul femeilor mature trebuie să investească mai mult în haine. Este o provocare să găseşti hainele care să te avantajeze la orice vârstă, dar este cu atât mai greu la vârsta mijlocie. De asemenea, va trebui să plăteşti mai mult pentru costumele de baie dintr-o singură piesă sau pentru costumele de business pe care ţi le cumperi.

3. Te compari cu felul în care arătai la 20 de ani
Te-au întrebat vreodată copiii “Cine este domnişoara aceea drăguţă din albumul foto?”. Dacă da, nu eşti singura. Puţini oameni sunt însă la fel de atractivi la vârsta mijlocie ca în tinereţe. Poţi căuta în memorie imagini despre modul în care arătai în tinereţe, însă nu te deprima dacă nu mai arăţi ca atunci. Trebuie doar să te străduieşti să arăţi cât de bine poţi şi să fii cât de sănătoasă se poate. Asta nu înseamnă că trebuie să recreezi corpul şi chipul pe care le-ai avut la 20 de ani.


4. Nu faci suficient sport
Eşti tentată să nu mai faci sport în aer liber? Sau să cauţi o scuză ca să nu începi să faci sport? Ar fi bine să nu cedezi. Trebuie să faci exerciţii fizice în ciuda durerilor de genunchi, de spate sau a stărilor de slăbiciune pe care le poţi avea la vârsta mijlocie.
Exerciţiile fizice pot să calmeze durerile pe care le ai şi să prevină problemele de sănătate pe care le poţi dezvolta în următorii ani, precum creşterea în greutate, diabetul, bolile de inimă sau demenţa. Înotul, yoga, plimbările lungi în ritm alert sunt doar câteva exemple pe care le poţi încerca.


5. Nu dormi suficient
A trecut vremea în care puteai să nu dormi o noapte întreagă şi să poţi merge radioasă la serviciu a doua zi. Realitatea este că probabil ai ajuns să auzi din ce în ce mai des comentariul “Arăţi obosită”, după o noapte de nesomn. Trebuie să ţii cont de faptul că mai puţine ore de somn se vor vedea din ce în ce mai mult pe chipul tău. În plus, lipsa somnului este asociată cu un risc crescut de diabet şi cu alte probleme de sănătate, care pot deveni mai importante decât vârsta.

 6. Ignori dantura
Dacă eşti tentată să te concentrezi pe riduri şi pe păr, nu uita că şi zâmbetul este important. Nu sări peste vizita la dentist. Unul dintre lucrurile care te pot face să arăţi mai în vârstă decât eşti sunt dinţii îngălbeniţi. Mai mult, sănătatea danturii este legată de starea generală de sănătate. De asemenea, o îngrijire precară a danturii este asociată cu un risc mai mare de probleme cardiace.


7. Eforturi exagerate antiîmbătrânire
Aceasta este o greşeală comună în rândul celebrităţilor, dar care este făcută şi de celelalte femei. Deşi nimănui nu-i plac ridurile, trebuie să reţii că o faţă îngheţată de Botox sau nişte buze îngroşate exagerat nu sunt un look de dorit. Produsele de îngrijire a pielii în mod corect (precum cele care conţin retinol) te pot ajuta să diminezi liniile fine de pe chip şi ridurile mai accentuate.
Dacă nu eşti mulţumită de rezultat, atunci explorează alte modalităţi de înfrumuseţare a chipului, dar nu încerca să recreezi tenul din adolescenţă. “Absenţa ridurilor la o anumită vârstă poate să dea impresia unui chip lipsit de naturaleţe sau nerealist”, a spus Grufferman.


8. Alegerea unei coafuri nepotrivite
Trebuie să îţi tai părul scurt sau până la nivelul umărului odată ajunsă la vârsta de 50 de ani? Nu, pentru că nu există nicio “regulă” a tunsorii pentru femeile mature, spune Grufferman. “Tunsoarea depinde de înălţimea femeii, forma feţei, stilul de viaţă şi de condiţia părului său”, explică Grufferman. Alege o tunsoare şi o culoare a părului care să te avantajeze, reţinând totuşi că este posibil ca acestea să nu mai fie aceleaşi pe care le purtai când aveai 20 sau 30 de ani.

9. Folosirea unui machiaj nepotrivit
Culorile şi brandurile pe care le foloseai pentru a te machia în tinereţe probabil că nu se vor mai plia pe nevoile pielii tale, la vârsta mijlocie. De asemenea, trebuie să rezişti tentaţiei de a aplica pudră din belşug pentru a acoperi ridurile şi de a folosi mult creion negru pe sub pleoape. Nu vei face decât să te îmbătrâneşti şi mai mult. Pentru un look mai natural, Grufferman sugerează să foloseşti o oglindă care măreşte trăsăturile şi un aplicator cu ajutorul căruia să trasezi linii mai fine de machiaj. Păstrează geanta de cosmetice pe care o foloseai şi până acum, însă schimbă fondul de ten şi pudra la fiecare şase luni.

10. Folosirea unor sutiene nepotrivite
Este inevitabil – gravitaţia are un mare impact asupra corpului. “Multe femei continuă să poarte aceeaşi măsură şi acelaşi brand de sutien pe care le-au purtat întotdeauna, fără să ia în considerare faptul că trupul lor s-a schimbat în timp”, spune Grufferman. Sutienul potrivit îţi poate susţine sânii şi subţia trupul, aşa că reevalueză-ţi garderoba şi investeşte în câteva piese noi.


11. Viaţă sexuală plictisitoare
Cultura în care trăim tinde să transmită mesajul că doar tinerii sunt se.y. Trebuie să ai încredere în tine şi să te simţi liberă să te îmbraci şi să te simţi se.y şi să-ţi explorezi nevoile se.uale. “Femeile de peste 50 de ani pot să aibă cele mai reuşite partide se.uale din viaţa lor. Pentru multe femei de această vârstă, este pentru prima dată când fac se. pentru plăcere şi nu pentru rezultat (copii)”, spune Grufferman.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu