Top 10 destinatii preferate in fiecare an in perioada sarbatorilor si a Anului Nou


Sfarsitul de an vine cu o forfota uriasa din partea turistilor care inrosesc circuitele aeriene din toata lumea. Se zboara la greu de la est la vest sau de la nord la sud in cautarea acelui loc care sa hraneasca sufletul fiecaruia.
1. Roma
Roma este capitala lumii catolice si pregatirile pentru Craciun incep cu luni intregi inainte. In aceasta ce tine si mult dupa Revelion orasul, plin de piete si cafenele, este lasat pe mainile turistilor.
2. Laponia
Un mare numar de turisti cu copii vin la sfarsit de an in casa lui Mos Craciun. Satul este inconjurat de sute de hoteluri si complexe destinate distractiei. Si unde altundeva poti deplasa cu o sanie trasa de caini, poti lua parte la curse de snowmobile sau chiar sa manaci carne de ren in padure?!
3. Sevilla
Cei din oras numesc Sevilla, a doua capitala a Craciunului. Poate fi comparat cu Roma doar din punct de vedere al distractiei. Turistii sunt atrasi de muzica, vin, bucataria locala si stilul Spaniei de a petrece un asemenea moment de cumpana intre ani.
4. New York
In timpul sarbatorilor orasul traieste exact 24 ore/zi fara niciun minut de pauza. Poti intalni pe strada sute de Mos Craciuni sau oameni costumati in reni. Daca ati urmarit filmele de la Hollywood destinate sarbatorilor atunci ati vazut cum se petrece in New York pentru ca este exact la fel.
5. Rio de Janeiro
Cei care cred ca aici se petrece Craciunul ca in Europa se inseala. In Rio nu este zapada, dar exista totusi bradul impodobit. Anul nou este sarbatorit cu multe artificii, muzica tare si distractie cat mai multa. Carnval e practic in fiecare zi a acestei perioade.
6. Bora Bora
Daca vrei sa evadezi poti alege Pacificul. Aici totul parca e din alta lume: plaje, hoteluri de 5 stele, terenuri de golf si foarte mult soare. E altceva.
7. Dubai
Aici nu exista brazi impodobiti in forma clasica, ci doar in forma luxoasa pentru ca aici luxul este la el acasa. In aceasta perioada gasesti tot felul de reduceri, hoteluri de lux si cluburi de noapte pe masura.
8. Havana
Experientele vin in doua moduri, cea de resort si cea stradala. Prima vine cu un pachet care nu te va scoate din incinta unui hotel de lux, in timp ce a doua e cea in mijlocul localnicilor. Imaginea fumatului de Montecristo la club, si mersul la plaja la rasarit intr-un Cadillac ar convinge pe oricine.
9. Tanzania
O reala experienta salbatica africana ce asteapta sa fie traita. Aici e casa animalelor continentului negru: lei, elefanti sau bivoli, dar si Kilimanjaro, cel mai inalt varf din Africa. Sarbatorile acelea comerciale nu se pot regasi aici.
10. Cambodgia
Temperaturile zilnice calde si umiditate placuta creaza o perioada perfecta. Templele taie respiratia. frumusetea structurilor incanta, iar locurile te fac sa uiti de acasa.
    cancan.ro 
   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu