Cum ne ingrijim tenul?

Ingrijirea tenului de sarbatori!


Inainte sa ne ingrijim tenul, mult mai important este sa cunoastem tipul de ten pe care il avem. Dermatologii au realizat o clasificare de 4 tipuri:

*ten uscat – apare din cauza lipsei de grasimi sau lipsei de apa, fiind tenul pe care se evidentiaza cel mai repede ridurile.
*ten normal – este ideal si ce-i drept, se intalneste mai rar.
*ten gras – predispus la acnee si caracterizat prin secretie mai mare de sebum.
*ten mixt-  este cel mai intalnit tip de ten, predispus la acnee in zona T (frunte, nas si barbie).

Dupa ce ne-am facut o idee despre ce tip de ten avem, primul lucru pe care il facem, este sa mergem in comert si sa cumparam o crema adecvata. Dar, de ce? Nu am putea sa ne preparam, la noi acasa, anumite creme? Eu recomand sa cautati mai intai pe internet sau in carti specializate in ingrijirea tenului, si sa va alegeti cele mai bune retete naturiste. Va propun urmatoarele masti si creme care sper sa va fie de folos.

Masca pentru ten uscat, ce are rolul de a hrani si netezi epiderma
Aveti nevoie de 4 linguri de argila, ½ avocado, 4 linguri  zeama de portocale. Se prepara usor si are efecte garantate: se amesteca ingredientele si se aplica in strat gros, pe fata, gat si decolteu. Lasati-o sa actioneze 20 de minute, apoi stergeti-o cu tampoane de vata inmuiate in zeama de portocale

Masca pentru toate tipurile de ten, cu rolul de a improspata, tonifia, intarzia aparitia ridurilor si calma pielea
Se folosesc: ulei de plante aromate, un galbenus, cateva picaturi de suc de lamaie.

Uleiul aromat se prepara din: o lingurita flori de galbenele, o lingurita flori de cimbru, o lingurita flori de levantica, o lingurita flori de musetel, care se pun intr-un vas de sticla peste care se toarna 100 gr ulei de seminte de struguri (il gasim la farmacii sau magazine naturiste). Aceasta compozitie se lasa 2 saptamani sa se macereze la soare sau intr-un loc calduros, iar din cand in cand se mai agita stricla pentru a se amesteca bine ingredientele. Se strecoara si se pastreaza la loc racoros, ferit de lumina.

Uleiul de plante aromate se amesteca picatura cu picatura, cu galbenusul de ou si sucul de lamaie, pana ce se obtine o pasta de consistenta maionezei. Se intinde pe gat, fata si decolteu si se lasa sa actioneze 30 de minute. Se sterge cu un tampon de vata, inmuiat in apa calduta si putina zeama de lamaie pentru catenul sa nu ramana uleios.

Masca pentru ten gras, cu efect de curatire
In compozitie se pun: 2 linguri pudra de argila, 1 lingurita apa, 1 lingurita iaurt biologic (preparat acasa) si putin suc de lamaie. Se amesteca bine ingredientele, iar crema obtinuta se intinde pe fata curatata in prealabil. Se freaca usor cu degetele pentru a intra in piele. Se lasa sa actioneze 15 minute apoi se spala cu apa calduta. Pentru rezultate si mai bune, se sterge fata cu un tampon inmuiat in ceai de menta.

Masca pentru ten sensibil, ce calmeaza tenul iritat
Se folosesc 2 linguri de argila, un albus de ou si 2 lingurite infuzie de levantica. Se prepara prin amestecarea ingredientelor si se intinde pe fata, gat si decolteu. Dupa 15 minute de actionare, se indeparteaza de pe fata prin comprese inmuiate in infuzie calda de flori de levantica.

egirl.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu