Ce este glutationul
Este o simpla molecula produsa in mod natural de organism.
Este o combinatie a cisteinei, glicinei si glutaminei. Glutationul
anihileaza radicalii liberi, dar si toxine precum mercurul si a alte
metale grele din corp.
De unde poti lua glutationul
Glutationul produs de organism nu este suficient intr-un
mediul precum cel actual. Iata cateva surse de hrana care contin
glutation sau elementele care ajuta corpul sa produca mai mult.
- broccoli
- varza de Bruxelles
- varza
- conopida
- avocado
- piersica
- pepene rosu
- scotisoara
- turmeric
- rosii
- mazare
- usturoi
- ceapa
- ardei rosu.
De obicei, cei mai multi dintre oameni nu consuma suficient
de des astfel de alimente. In locul lor prefera sa aiba o dieta
necorespunzatoare cu multe produse procesate. Cheia unei vieti sanatoase
este limitarea alimentelor din de fast food si inlocuirea lor cu
produse proaspete de genul celor enumerate mai sus care nu doar ca
furnizeaza o multime de nutrienti, ci si sunt usor digerate de corp.
Productia de glutation este stimulata de exercitiile fizice. Totodata,
prin transpiratie si respiratie profunda sunt eliminate o multime de
toxine din organism.
Glutationul protejeaza impotriva bolilor cronice
Principala functie a glutationului este eliminarea
radicalilor liber. In plus, are un rol esential in imbunatatirea
sistemului imunitar care lupta impotriva dezvoltarii bolilor cronice.
Mai mult, acest oxidant s-a dovedit a fi suficient de puternic incat sa
ajute in tratarea SIDA.
Sfaturi pentru imbunatatirea nivelului de glutation
1. Consuma alimente bogate in sulf
Acestea sunt ustoroiul, ceapa precum si legumele crucifere (broccoli, kale, varza, conopida etc).
2. Proteina din zer bioactiv
Este o sursa extraordinara de cisteina si de aminoacizi care
ajuta la formarea glutationului. Alege produsele nepasteurizate, care
nu sunt produse la scara industriala si care nu contin pesticide,
hormoni si antibiotice.
3. Sportul creste nivelul de glutation
Si astfel sistemul imunitar se imbunatateste, la fel ca si
detoxifierea organismului. Incepe usor, cu o alergare usoara sau un mers
mai rapid timp de pana la 30 de minute. De asemenea, sportul cu
greutati de trei ori pe saptamana este folositor.
4. Consum de N-acetil-L-cisteina
Este derivatul N-acetil al aminoacidului natural L-cisteina.
Este folosit de multa vreme pentru tratarea astmului si a bolilor de
plamani.
5. Capsule de Acid alphalipoic
Este cea de-a doua substanta din punct de vedere al
importantei in producerea glutationului. In conditii normale corpul
produce suficient insa cand este supus stresului si unei alimentatii
inadecvate, nivelul sau scade drmatic.
6. Acid folic si vitaminele B6 si B12
Si de aceste elemente are organismul nevoie pentru productia de glutation.
7. Selenium
Este un mineral important care ajuta corpul sa produca si mai mult glutation.
8. Vitamine C si E
Impreuna cresc productia de glutation.
9. Silimarina
Folosit de multa vreme pentru tratarea bolilor de ficat si, in plus, ajuta la imbunatatirea nivelului de glutation.
sfatulparintilor.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu