Produse din faina de konjac

Konjac este o rădăcină comestibilă a unui arbore asiatic cu același nume. Este un aliment fără gluten, 100% natural si nu provoaca alergii. Aproape că nu are calorii și absoarbe până la 100 de ori greutatea sa în apă (de 70 de ori mai mult decât tărâțele de ovăz). Konjac este, așadar, un aliment ideal care ne satură fără să ne aducă prea multe calorii! 




În plus față de senzația de sațietate, konjac scade glicemia și colesterolul pentru că fibrele glucomanan absorb apa în mod eficient în tractul digestiv și scad absorbția de carbohidrați. Puteți cumpăra rădăcina konjac sub formă de supliment alimentar, tăiței Konjac si altele,  sau faina cu extrem de puține calorii.Puteți pierde aproape 6 kilograme în opt săptămâni dacă includeți konjac în alimentația zilnică.

Faina de Konjac este ideala pt ingrosarea diverselor sosuri, budinci, preparate gelatinoase, pentru imbunatatirea texturii aluatului de paine, dar si pt prajiturile din faina de seminte.
100 gr de faina de Konjac pot ingrosa aproximativ 25-30 l de lichid.

Mod de utilizare: 
- In prepararea mâncărurilor cu sos scăzut: la 500-700ml se foloseste o linguriță rasă de făină. 
- In prepararea budincilor: la 500 ml de apa/lapte se adauga 1 lingurița si jumatate rasa de făină. 
- In prepararea aluaturilor diverse se utilizeaza 1 linguriță de făină de Konjac.
Este recomandat ca, inainte de a fi adaugata peste preparatul cald, faina de Konjac sa fie amestecata cu un ingredient dur (sare grunjoasa, indulcitor etc).
Pentru îngrosarea la rece se procedează intr-o maniera similara, insa timpul de actiune trebuie sa varieze intre 20-40 minute.

Faina de Konjac NU contine GLUTEN, nu are gust si miros si poate fi inclusa in orice dieta.

Valori nutritionale per 100 gr:


Valoare energetica 187 kcal
Proteine 0.91 gr
Lipide 0.52 gr
   din care acizi grasi saturati 0.11 gr
Amidon 3.38 gr
Carbohidrati 3.38 gr
   din care zaharuri
Fibre  82.79 gr
Sodiu 0.01 gr

PASTE din faina de Konjac - NoCarb Noodle  320 gr (250 gr greutate neta) - 2 portii 
Forme:
  1. 1.      Taietei Angel Hair din faina de Konjac - NoCarb Noodle sunt similari spaghetelor, putin mai subtiri si sunt ideali in mancaruri traditionale italiene, dar si in supe. 
  2. 2.      Lasagna foi din faina de Konjac - NoCarb Noodle sunt similare foilor clasice de lasagna. Singura diferenta consta in LIPSA carbohidratilor
  3. 3.      Fettuccine (Paste) din faina de Konjac - Nocarb Noodle  sunt ideale ca garnitura sau pentru prepararea diverselor retete ca fidea cu mac, cu nuci, cu branza etc.
  4. 4.      Paste sub forma de orez din faina de konjac - NoCarb Noodle sunt ideale pentru inlocuirea orezului in preparate.
Konjac glucomanul este o fibra dietetica solubila in apa, obtinuta din radacina plantei konjac. De mai bine de 2000 de ani produsele alimentare din faina de konjac fac parte din bucataria traditionala asiatica. Taieteii din Konjac nu si-au pierdut popularitatea datorita multiplelor beneficii asupra sanatatii.

IDEALE pentru sportivi, cei care tin dieta DUKAN, dieta KETOGENICA, sufera de DIABET sau CELIACHIE

Ingrediente: apa, hidroxid de calciu, faina de Konjac.

Mod de preparare: Turnati continutul pachetului intr-o strecuratoare si clatiti bine cu apa rece. Separat, se pune apa la fiert, iar cand clocoteste adaugati taieteii si lasati timp de un minut. Strecurati bine inca o data si folositi taieteii in supe, salate, cu sosuri sau garnitura.
Apa are un puternic miros de calciu care nu afecteaza gustul si dispare dupa o strecurare adecvata.
Pastele nu au gust propriu, insa preiau imediat aromele mediului.
Sfat util: in cazul in care va deranjeaza mirosul de calciu – preparati apa rece cu otet sau zeama de lamaie, (cca 500 ml apa si 4 linguri de otet/lamaie) puneti pastele in aceasta apa amestecati o singura data si calatiti imediat cu apa rece de la robinet. (nu se lasa mult timp in apa cu otet/lamaie pentru ca preia gustul foarte repede). Dupa deschidere se pastreaza la frigider!

NU contin GLUTEN!
NU contin SOIA!
NU contin ZAHAR!
NU contin GRASIMI!

 Valori nutritionale/100 gr:


Energie 37 kg/9kcal
Proteine
Grasimi 0.12 gr
Acizi grasi saturati
Amidon >0.03 gr
Carbohidrati 0.59 gr
   din care zahar 0.59 gr
Fibre alimentare 2.85 gr
Sodiu 0.01 gr
  
Capsule de glucomannan - Perfect silhouette
(aliment vegetal capsulat)          650 mg/ capsulă              60 capsule

Konjac se recomanda in: Obezitate; Diabet zaharat; Ateroscleroza, Hemoroizi; Hipertensiune Arteriala; Probleme de digestie; Pancreas diverticular; Adjuvant in cura de slabire prin blocarea asimilarii grasimilor si glucidelor; Detoxifica Intestinele.

Glucomanul contribuie la blocarea asimilarii grasimilor, normalizarea zaharului in sânge, reducerea stresului asupra pancreasului si descurajarea anormalitatilor care conduc la cresterea nivelului zaharului in sânge (hiperglicemia). Glucomannan conduce de asemenea la reducerea colesterolului si ajuta la regularizarea scaunului si detoxificarea colonului.
Konjac este un ingredient larg folosit in diferite formulatii pentru "cura de slabire".
Glucomannan absoarbe substantele toxice produse in timpul digestiei si a excretiei. Se ataseaza de materialele toxice si le elimina inainte ca acestea sa ajunga in sânge. Glucomannan actioneaza ca un agent de control al greutatii corporale (previne ingrasarea) intrucat odata ingerat cu un pahar mare de apa inainte de masa el isi mareste volumul de peste 50 de ori, absorbind grasimile din traseul digestiv care devin astfel nedigerabile si sunt eliminate ulterior prin fecale.

Glucomananul (konjac mannan) contribuie la scăderea în greutate. Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 3 g de glucomanan în trei doze a câte 1 g, luate împreună cu 1-2 pahare de apă, înaintea meselor și în condițiile unei diete hipocalorice.

Ingrediente: Glucomanan, învelişul capsulei: gelatină
Continutul ambalajului: 60 capsule gelatinoase transparente, conţinând o pulbere de culoare albă până la brun deschis.
Valori nutritionale:
Alergeni: dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la gelatină, evitati consumul acestui produs.

Mod de administrare: de  3 ori/ zi câte 2 capsule, sau înainte de masă 2 ori/zi câte 3 capsule (prânz și cină)
Este necesar a se consuma Beţi o o cantitate suficientă de lichid ( 200-400ml), pentru a asigura ajungerea capsulei în stomac cât mai repede posibil.
Atentionare: Există riscul de sufocare pentru persoanele cu dificultăți la înghițire, sau în cazul ingerării capsulei cu un aport inadecvat de lichid. Se recomandă ingerarea cu mult lichid, pentru a asigura ajungerea capsulei în stomac.

Budinca cu cacao si  Glucomannan (Konjac) 

Mod de preparare – 4 portii:       
       
1.Omogenizati continutul plicului cu îndulcitorul (4 linguri de eritritol)
2.Adăugaţi treptat 500 ml lichid
3.Compoziţia obţinută si se fierbe pâna dă în clocot, amestecând continuu
4.Se fierbe 3-5 minute la temperatură  moderată, după care budinca se toarnă in cupe clătite cu apă rece

Ingrediente: praf de cacao 22% grăsime,  alcalină, de o calitate superioară, glukomannan (konjac mannan)
Pentru o valoare cât mai scăzută de energie si carbohidraţi vă recomandam să folosiţi îndulcitori naturali ca xilitol, eritritol şi/sau stevia, iar în loc de lapte de vacă să folosiţi lapte de migdale fără zahăr


Tabel nutritional 100 g praf de budincă 25 g praf de budincă O portie preparată 125 g *
Energie 313,36 Kcal 76,59 Kcal 35,39Kcal
Proteine 15,72 g 3,83 g 1,45 g
Glucide 7,68 g 1,87 g 0,59 g
Lipide 17,27 g 4,20 g 2,42 g
Fibre 36,69 g 9,05 g 2,76 g



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu