Castelul de lut de la Porumbacu de sus!

Castelul este construit integral din materiale naturale și pare unul desprins din „basmele cu zâne”, notează publicația britanică.
Gabriela și Răzvan Vasile au ridicat acest castel prietenos cu mediul, aflat la 40 de kilometri de Sibiu, în comuna Porumbacu de Sus, de-a lungul ultimilor 2 ani. Pentru a reuși, cei 2 și-au vândut casa pe care o dețineau lângă București.
Numit și „Castelul din Lut din Valea Zânelor”, acesta este realizat din lut, paie și nisip, iar stâlpii de susținere sunt din lemn. Gabriela și Răzvan au apelat la un arhitect profesionist pentru a-și pune visul în aplicare.
Booking.com
Proprietarii clădirii spun că aceasta seamănă mai degrabă cu o locuință din filmul „Hobbitul” decât cu un castel adevărat, și speră ca în viitor să găzduiască turiști interesați să petreacă timp la munte, într-un loc superb, aflat aproape de Transfăgărășan și de orașul Sibiu, scrie BBC.
Castelul de lut este deja el însuși o atracție turistică, iar un cuplu de tineri chiar și-a făcut aici petrecerea de nuntă.
Iarna, cele 10 camere vor fi ținute calde cu ajutorul sobelor tradiționale încălzite cu lemne.

Vasile plănuiește ca anul acesta să deschidă și un restaurant la castel, care să folosească numai ingrediente locale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu