Eliminarea a 102 taxe nefiscale

Saptamana trecuta, presedintele PSD anunta cu surle si trambite, eliminarea a 102 taxe. S-a propus si adoptat, acest proiect de lege in sedinta de luni a Senatului Romaniei. Totul la foc automat. Ca doar e campanie electorala. Toate intra in vigoare de la 01.01.2017
Printre ele e celebra taxa de prima inmatriculare (timbru de mediu), pe care CJUE a declarat-o ilegala si procesele de restituire curg. Deci, oricum va fi scoasa cu sau fara propunerea PSD-ului.
Mai exista taxa de pescuit. Sunt multi pescari care nu platesc, dar arunca firul in iaz. Alte taxe sunt: taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.




Nici o vorba despre supraacciza la combustibil care e tot o taxa. In aprilie 2015 la un an de cand a fost introdusa, premierul Victor Ponta, recunostea ca aceasta taxa a fost o greseala si se va renunta la ea incepand cu 01.01.2016. Dupa putin timp, acelasi Liviu Dragnea anunta ca va fi eliminata de la 01.01.2017 In proiectul adoptat, aceasta taxa de 40 de eurocenti la combustibil, nu se regaseste. A fost introdusa cu scopul de a construi  autostrazi, dar banii proveniti s-au dus in alte scopuri.

Taxa radio - tv, se plateste  de 27 de ani, fara sa intrebe nimeni, daca vrei sa o platesti sau nu. Vine pe factura de energie electrica. Banii, cine stie unde se duceau?! 

Nimeni nu spune, ca dupa alegeri vor veni alte taxe, care sa inlocuiasca acest pachet de 102 taxe. Sa vedem, ce surpize vom avea!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu