Cum sa fii eficient financiar?

Cum sa fii eficient financiar? Este intrebarea care ne framanta si pe care si-o adreseaza oamenii in zilele actuale. Cei ce vor sa faca avere, se caracterizeaza prin doua tipuri de comportamente. 
Afla totul despre faima, ambitie, bogatie!
Primul tip aleg sa traiasca sub posibilitatile lor pentru a strange niste bani, iar al doilea tip de oameni, cred ca pentru a deveni bogati trebuie sa-si imbunatateasca nivelul de trai.  De aici si doua strategii de a gestiona banii – deficitul bugetar si excedentul bugetar.

Daca vrei sa devii si sa ramai bogat, este de preferat sa-ti gestionezi banii astfel incat sa generezi un excedent bugetar. Cu alte cuvinte, sa produci mai multi bani decat poti cheltui.
Cei mai multi oameni au un deficit bugetar. In loc sa lucreze la a crea un excedent bugetar, foarte multi se straduiesc sa traiasca sub posibilitatile lor. Salariatii obisnuiti si clasa medie au prioritati setate gresit. Isi lasa banii sa fie administrati de altii.
Prioritatile clasei medii: 
1. sa-si ia o slujba bine platita
2. sa plateasca ipoteca si ratele la masina
3. sa plateasca facturile la timp
4. sa economiseasca, sa plateasca impozite si sa faca investitii ( daca mai are cu ce; de cele mai multe ori nu mai raman bani pentru asta)
Excedentul bugetar trebuie sa fie pe primul loc! Pentru a face asta, schimba-ti obiceiul de a cheltui banii. Economiile si investitiile ar trebui sa fie cel putin prioritatea numarul 2.  Usor de zis, greu de facut. Dar nu imposibil. 
Pentru a reusi sa faci acest lucru, este nevoie de vointa si de studierea anumitor carti, ce abordeaza aceste teme. Acestea, te vor ajuta sa obtii un excedent bugetar si sa duci o viata lipsita de griji financiare. 
Cele mai cunoscute carti de educatie financiara ale lui Robert Kiyosaki
Cand ai active, cand pui banii sa lucreze pentru tine, iti permiti si cheltuieli „de lux” in masura in care ele sunt platite de banii generati de investitiile facute anterior. Pana atunci, din banii castigati fa-ti un obicei sa economiesti si sa investesti inainte de a cheltui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu