Inmatricularea masinilor cu volan pe dreapta interzisa - proiect de lege

Proiectul prevede imposibilitatea de a înmatricula o mașină cu volan pe partea dreaptă doar dacă aceasta provine dintr-o țară din afara Uniunii Europene. În acest moment, doar Anglia poate fi o sursă pentru acestea mașini, dar este bine știut că Marea Britanie trece printr-un proces de ieșire din UE, care însă nu are un interval de execuție și niciun termen fix stabilit pentru îndeplinire.



Dacă Marea Britanie va ieși din UE, teoretic va fi imposibil să înmatriculezi un automobil cu volan pe partea dreaptă, în cazul în care legea este modificată în acord cu proiectul de lege propus. În acest moment, în țara noastră există circa 20.000 de mașini înmatriculate care au volan pe partea dreaptă. Acestea provin în mare parte din Marea Britanie, numărul fiind unul consistent.


Măsura este una care cu siguranță va avea efect asupra siguranței rutiere și va elimina o parte a accidentelor grave produse din cauza acestor mașini. Cu toate acestea, mașinile deja înmatriculate până la momentul intrării modificărilor în vigoare vor rămâne în circulație.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu