Cotatia petrolului - 16.11.2018

Prețurile petrolului creau multe îngrijorări în urmă cu câteva săptămâni, dar, de îndată ce a început să se discute de pragul de 100 de dolari, prețurile au suferit un declin. 



Principala cauză este situația cu Iranul. Înainte de ruperea Tratatului Nuclear, Iranul exporta în jur de 2,2 - 2,3 milioane de barili/zi și au apărut îngrijorări conform cărora exporturile se vor reduce până la 0,8 milioane de barili/zi. Totuși, înainte de intrarea în vigoare a sancțiunilor, administrația SUA a permis pentru opt țări să continue să importe petrol din Iran. 

Afla beneficii miere de manuka originala!

Oferta din surse non-OPEC este abundentă și nu este vorba doar de SUA, ci și de Brazilia, Mexic sau Canada, iar anumiți membrii OPEC s-ar putea teme de pierderea cotei de piață. Așa cum am văzut în 2015 și 2016, a fost nevoie de o perioadă semnificativă (și alte scăderi de preț) pentru ca eforturile OPEC să determine o revenire a pieței

Cotația OIL.WTI se află în zona maximelor de la jumătatea anului 2017 fiind afectată mai mult de majorarea producției din SUA decât prețul Brent (OIL). Este un nivel foarte important, care, din punct de vedere tehnic, le-ar putea oferi șansa cumpărătorilor de a se regrupa. 

Sursa: xtb.com


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu