Contul Junior

Contul junior este un cont de economii deschis automat de Guvern si se adreseaza tuturor tinerilor din Romania, care nu au implinit 18 ani. Prin acest instrument de economisire cont junior trezorerie, Guvernul a gasit o noua modalitate de a atrage bani de la populatie. 




Daca parintii vor depune pe parcursul unui an cel putin 1200 lei, statul va acorda o prima in valoare de 600 lei. Se va incasa si o dobanda de 3% pentru sumele depuse. 

Afla de unde cumparam miere de manuka originala!


Banii, se vor putea retrage in cazuri speciale inainte de implinirea celor 18 ani (boala, deces) sau in cazuri normale cand se implineste aceasta varsta. Contul este deschis automat, pe numele copilului, fara a se face o cerere de catre unul dintre parinti sau de reprezentantul legal al acestuia.


DEPUI ACUM, RETRAGI PESTE 18 ANI

Daca ai un copil de un an, dobanzile si bonusurile vor fi virate abia în anul 2035. Pana atunci, în contul Junior vor exista doar banii depusi de parinți. Practic, statul se imprumuta pe termen indelungat. Nu s-a specificat nicaieri, ce se va intampla cu aceste sume de bani. Pe ce vor fi cheltuiti (investitii, sanatate, educatie, infrastructura).

Alocatia care se acorda de catre stat este de 84 lei. Prin deschiderea acestui cont junior, parintele mai depune 16 lei, pentru a avea peste 18 anii acces la acesti bani. Sunt familii cu multi copii, unde alocatia constitue o sursa de venit.

Bani pentru copilul tau, poti economisi intr-un depozit bancar obisnuit.  


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu