Votul electronic in Romania

Doriti votul electronic in Romania? Este necesar introducerea votului electronic? Ar rezolva, votul electronic problemele privind alegerile? Sunt intrebari, care vin dupa fiecare zi de alegeri.



Astazi, am primit un mesaj pe whatsapp sa semnez o petitie referitoare la introducerea votului electronic. Dupa cozile de la sectiile de votare din intreaga Europa din 2014, cand diaspora a fost nevoita sa stea la coada pentru exercitarea dreptului fundamental, a venit randul alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019. Nu s-a schimbat nimic in legatura cu procedura de votare. 




Introducerea votului electronic la distanță este o necesitate pentru România. Votul electronic la distanță este important pentru cetatenii ce locuiesc in Romania cat si pentru cei plecati peste hotare. Dreptul la Vot este un garantat de Constitutie. Toti cetatenii romani cu drept de vot, trebuie sa li se asigure acest drept constitutional, indiferent de zona in care se afla. Acest lucru va face posibil ca cetatenii sa voteze si la alegerile locale chiar daca acestia nu sunt sau nu se afla in orasul de resedinta.


Cand exista internet pe telefon, tableta, de ce sa nu stai comod in propria casa sau la aer curat intr-un parc si sa votezi de pe asa ceva? De ce sa stai la coada ore intregi ca sa pui o stampila? 

S-ar economisi multi bani, daca s-ar aproba votul electronic!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu