Legumele si tineretea


Fructe si legume intinerire – Corpul uman are nevoie de antioxidanti in fiecare zi. Rolul acestora in dieta este esential. Antioxidantii previn aparitia ridurilor si mentin sanatatea pielii, dar previn si aparitia celulelor canceroase.

Fructe si legume intinerire

Fructe si legume pentru intinerire

Iata care sunt principalele fructele si legumele care te intineresc:

Rosiile

Rosiile contin licopen, un antioxidant care poate combate radicalii liberi, fiind dovedit ca licopenul are capacitatea de a te proteja impotriva unor forme de cancer, inclusiv cancerul pulmonar. Acesta se gaseste in rosii si in pasta de rosii, marele beneficiu fiind acela ca efectele lui sunt activate de caldura, scrie Yahoo Shine.

Frunzele de kale

De asemenea, frunzele de kale sunt una dintre cel mai importante surse de vitamina K, antioxidant care previne bolile de inima si osteoporoza, dar care reuseste sa mentina nivelul colesterolului si tensiunea arteriala in limite normale. Din aceeasi categorie de legume fac parte broccoli, conopida si varza, toate fiind legume care te intineresc.

Vinetele

Vinetele. Daca va plac aceste legume, atunci sunteti pe calea cea buna. Coaja violet a vinetelor este dovada puterii antioxidantilor pe care ii contine. Vinetele sunt una din cele mai bune surse de nasunin, un antioxidant care blocheaza raspandirea celulelor canceroase. Nasuninul poate incetini evolutia bolii Alzheimer prin inlaturarea efectelor radicalilor liberi la nivelul neuronilor.

Ardeiul rosu

Ardeiul rosu poate fi considerat o vedeta pentru benficile pe care le aduce sistemului imunitar, fiind o excelenta sursa de vitamina C. Vitamina C stimuleaza producerea de celule albe si are capacitatea de a ne pastra tineri.
Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica a constatat ca persoanele care au o dieta bogata in vitamina C au fost mai putin predispuse la aparitia ridurilor, si asta pentru ca vitamina C este esentiala pentru productia de colagen.

Fructele de padure

Daca va plac fructele de padure, trebuie sa stiti ca murele contin rutin, un flavonoid care poate bloca efectele unei o enzime care este responsabila pentru formarea cheagurilor de sange. Acesta reduce considerabil riscul atacului de cord sau accident vascular cerebral.

Busuiocul

Busuiocul contine cantitati mari de eugenol, acest compus blocand capacitatea celulelor canceroase de a se diviza si stimuleaza autodistrugerea celulelor canceroase in cancerul de col uterin.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune surse de sulf. Celulele umane sunt dotate cu talentul de lupta impotriva aberatiilor genetice care duc la aparitia tumorilor, iar compusii bogati in sulf determina mentinerea acestei capacitati naturale. Sulful din varza de Bruxelles si din legumele inrudite cu aceasta pot bloca enzimele care determina cresterea tumorilor.
Un studiu arata ca alimentele bogate in sulf ar putea juca un rol-cheie in tratarea artritei reumatoide prin reducerea inflamatiei si activarea capacitatii naturale a cartilajul de a se regenera.

corpul-uman.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu