Miere de Manuka - 5 beneficii

Miere de Manuka - Acest produs apicol este produs în Noua Zeelanda si Australia din nectarul arborelui de Manuka. Mierea de Manuka originala,  este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, avand uneori o eficienta mult mai mare decat în cazul anumitor antibiotice sintetice. 



Miere de Manuka


Cand comandam online miere de Manuka pret, trebuie sa stim ca vom lua un produs apicol unic. Adevarul despre mierea de Manuka este ca are o activitate antibacteriana ce nu se gaseste in nici un alt tip de miere.

Mierea de Manuka are un continut foarte ridicat de metilglioxal (MGO) – substanta activa ce o califica pentru utilizare in scop medical. Aceasta substanta se gaseste si in alte tipuri de miere, insa in cantitati mult mai mici.

Numeroasele cercetari efectuate, au demonstrat ca acest tip de miere monoflora, unica in lume, are proprietati puternice - antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii, antifungice – fiind foarte eficienta in sustinerea sistemului imunitar.


  • Stimuleaza productia de celule cu rol de aparare a organismului

Mierea de Manuka MGO are proprietatea de a stimula productia de citokine – molecule de natura proteica cu rol de transmitere a informatiilor intre celulele sistemului imunitar (leucocitele) – care lupta cu inflamatia din corp si agentii infectiosi, avand un rol inclusiv in apararea antitumorala si impotriva socului septic. De aceea se recomanda si pentru infectiile acute si cronice.

Studiile au aratat inclusiv ca mierea de Manuka beneficii, consumata in mod frecvent, poate creste numarul de limfocite si neutrofile - tipuri specifice de celule albe din sange cu rol de protectie impotriva agentilor patogeni – ajutand la cresterea imunitatii organismului nostru.

  •  Asigura nutrienti esentiali pentru lupta impotriva agentilor patogeni

Acest superaliment este bogat in antioxidanti, aminoacizi, minerale (calciu, fier, potasiu, cupru, zinc, sodiu) si vitamine din grupa B, esentiale pentru buna functionare a sistemului nostru imunitar. Cu o lingurita de miere de Manuka consumata zilnic (nerecomandata copiilor mai mici de 12 luni) sau o data la doua zile, ne putem mentine organismul in forma maxima pentru a ne apara impotriva agentilor patogeni.

Mierea de Manuka proprietati


  • Fereste de raceala, gripa si infectii respiratorii

Proprietatile antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antiseptice si antiinflamatorii ale mierii de Manuka o transforma intr-un aparator de nadejde al sistemului imunitar. Durerile de gat, febra, raceala, gripa, bronsita, astmul, sinuzita, probleme care apar odata cu racirea vremii, pot fi prevenite si ameliorate apeland la tratamentul naturist cu acest tip de miere. Virusul gripal, care produce anual mii de decese in intreaga lume, este inhibat de mierea de Manuka, arata cercetarile efectuate de Laboratorul de Biologie Moleculara a Agentilor Infectiosi al Universitatii din Nagasaki – Japonia.

  • Trateaza problemele aparatului respirator

Cu miere de Manuka putem trata eficient si infectiile aparatului respirator, precum sinuzita laringita, amigdalita, bronsita si nu numai. Rezultat al cresterii bacteriilor, aceste afectiuni pot duce la dificultati de respiratie si febra. Mierea de Manuka are un rol important in tratarea infectiilor respiratorii cronice, inhiband dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice, care provoaca cele mai grave infectii.

  • Trateaza durerile de gat si tusea

Mierea de Manuka tratament este un remediu foarte bun si in cazul unei simple dureri de gat. Prin compozitia sa, aceasta formeaza o bariera de protectie cu rol dezinfectant si antibacterian, ajutand la calmarea durerii, respectiv, la reducerea inflamatiei din gat. In plus, efectul sau expectorant ajuta la fluidificarea si eliminarea secretiilor bronsice (cauza declansarii tusei), fiind de un real ajutor in cazul tusei.


Poluarea, radiatiile, fumatul si pesticidele din alimente pot produce radicali liberi, ce cresc riscul de aparitie a bolilor grave, favorizand, totodata, imbatranirea celulelor si a intregului organism. Prin efectul sau antioxidant extrem de puternic, mierea de Manuka protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, jucand un rol foarte important in tratarea stresului oxidativ, in prevenirea imbatranirii premature si a bolilor cauzate de radicalii liberi.

Combate infectiile bacteriene si fungice

Considerata cel mai puternic antibiotic natural si singura miere medicinala din lume, mierea de Manuka are proprietati antibacteriene iesite din comun, fiind utilizata cu succes in tratarea unui spectru larg de microorganisme bacteriene si fungice, cum ar fi: Staphylococcus aureus, Helicobacter Pylori (ulcere stomac), Streptococcus faecalis, E.coli, Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Streptococcus pyogenes, Methicillin- Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital, Vanocomycin – Enterococci (VRE).

Avand in vedere proprietatile de neegalat ale acestui tip de miere, nu este de mirare ca pe rafturile magazinelor online apar din ce in ce mai multe branduri de miere de Manuka. Iata si cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere la raft:

Citeste cu atentie eticheta produsului pentru a verifica tara de origine si factorul bioactiv al mierii (MGO/ UMF).

Daca ai indoieli, solicita buletinele de analize care confirma factorul bioactiv. Spre exemplu, mierea de Manuka ce provine din Noua Zeelanda trebuie testata in conformitate cu Standardele Oficiale ale Guvernului Noii Zeelande.

Alege marci premiate international pentru calitate. Anual, se desfasoara competitii internationale in care sunt chemati experti din toata lumea pentru a evalua calitatea mierilor inscrise in competitie. Una dintre cele mai prestigioase competitii internationale este London Honey Awards, in cadrul careia mierile trec atat printr-o serie de teste de laborator, dar si prin teste organoleptice pentru a le determina calitatea.

Acorda asadar atentia cuvenita alegerii unei marci de miere de manuka de calitate pentru a putea beneficia din plin de proprietatile unice ale acesteia.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu