Miere Manuka - proprietati, beneficii, efecte in 2023

Mierea de Manuka este un tip de miere provenita din florile arbustului de manuka din Noua Zeelanda. Aceasta miere este cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene puternice, ceea ce o face populara in industria produselor de ingrijire a sanatatii.




Proprietatile antibacteriene ale mierii de Manuka sunt cauzate de prezenta unui compus numit methylglyoxal (MGO), care se gaseseste in cantitati mai mari in mierea de Manuka decat in alte tipuri de miere. Acest compus are proprietati antibacteriene puternice, ceea ce poate ajuta la tratarea unor afectiuni ale pielii, precum arsuri, ulcere si infectii ale gingiilor.


Este recomadat, ca mierea Manuka MGO 400+ sa fie consumata in timpul sezonului de toamna - iarna pentru afectiuni respiratorii persistente  – amigdalita, bronsita, laringita, simptome similare cu gripa – la care tratamentul cu antibiotice nu are un efect prea puternic. 


In plus, mierea de Manuka poate ajuta la ameliorarea simptomelor unor afectiuni ale sistemului respirator, precum raceala, tusea si gripa, datorita proprietatilor sale antibacteriene si antiinflamatorii.

Este important sa retii ca mierea de Manuka trebuie utilizata sub supravegherea unui medic, deoarece poate interfera cu anumite medicamente sau poate fi contraindicata in cazul unor afectiuni medicale
existente.


Miere de manuka MGO 250 +, se recomanda copiilor in momentul in care sunt bolnavi. Astfel, se evita antibioticele, iar acesti, isi revin intr-o perioada foarte scurta de timp.


Miere manuka beneficii

In limba maorilor din Noua Zeelanda, miere de Manuka este numita arbore de ceai. Este originara din Noua Zeelanda si sud-estul Australiei. Aproape toate partile sale sunt folosite ca medicament natural.

Miere manuka - proprietati

Mierea de Manuka este folosita pentru a curata infectiile si ranile, datorita proprietatilor sale antiseptice. In plus, este foarte bogat in zahar si sarac in proteine si are o chimie acida. Combinatia acestor proprietati il face capabil sa distruga agentii patogeni pe care ii intalneste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu