Cum se foloseste aplicatia Zoom?

Cum se foloseste aplicatia Zoom? 

Numărul de organizații care utilizează Zoom ca platformă de întâlniri online este într-o continua creștere.



Covid 19 este o pandemie ce a forțat oamenii să rămână în interior și să lucreze de la casele lor. Platformelor de conferințe video online sunt folosite de companii pentru a desfășura întâlniri importante în cadrul organizației. Școlile și alte instituții de învățământ au folosit, de asemenea, soluții similare pentru a organiza cursuri pentru elevii lor.

Comanda online laptop ieftin la pret de Black Friday!

Una dintre platformele populare de conferințe video care câștigă o popularitate imensă este Zoom. Aceasta este o platformă preferată pentru multe firme pentru a-și desfășura brief-urile și întâlnirile zilnice. Zoom ajută la menținerea legăturii cu colegii de clasă pentru a finaliza lucrările de la distanță.

Se pare că compania de software pentru conferințe video are marea sa pauză în timpul pandemiei. Popularitatea pe care a acumulat-o poate fi atribuită a două caracteristici principale ale platformei sale; Apeluri de conferință de 40 de minute cu până la 100 de participanți și o interfață intuitivă.

Cumpara miere de manuka originala!

Zoom-ul poate fi utilizat atât de cei ce folosesc dispozitive mobile, cât și de cei de pe desktop. Participanții se pot conecta, de asemenea, la gazdele de întâlniri Zoom direct dintr-un browser Web. În timp ce platforma este ușor de utilizat, interfața și funcțiile de bază diferă între versiunea desktop și cea mobilă.

Dacă utilizați Zoom pe desktop sau pe mobil și sunteți confuz cu privire la modul de utilizare a funcțiilor aplicației, iată pașii de urmat care vă vor ghida prin interfață.

Cum se folosește zoom pe computerul vostru?


Deschideți browserul de pe Mac sau PC. Accesați site-ul Zoom și creați un cont. După crearea unui cont, faceți clic pe „Contul meu” pentru a vedea detaliile contului. 

Odată ce vă creați un cont, puteți participa sau găzdui o întâlnire. Aceste opțiuni sunt prezente în partea de sus a ecranului

Când faceți clic pe una dintre aceste trei opțiuni vi se va solicita fie să configurați, fie să participați la un apel video online. Pentru a vă alătura unui apel, veți avea nevoie de ID-ul întâlnirii sau numele care este de obicei trimis participanților de către gazda întâlnirii. În cazul în care sunteți gazda, nu uitați să trimiteți ID-ul întâlnirii, colegilor dvs.

Detalii la profilul dvs., accesați panoul din stânga al paginii web. Aici veți găsi mai multe opțiuni, inclusiv profil, unde puteți schimba fotografia de profil, edita adresa de e-mail sau parola.

Sub fila profil, va fi un rezumat al întâlnirilor dvs. Aici aveți opțiuni pentru a începe sau șterge întâlnirile pe care le-ați programat și a revizui întâlnirile anterioare. Alte file din panoul din stânga al paginii web includ seminare web, înregistrări și setările dvs. Funcția de webinar va fi activată numai dacă plătiți pentru un cont.

Vă puteți actualiza contul în „Facturare, la Pro, Business sau Enterprise. Această opțiune se găsește în partea de jos a panoului din stânga. De asemenea, în partea de jos a panoului din stânga sunt setări avansate unde puteți gestiona utilizatorii și camerele.

 

1.     Cum se foloseste aplicația Zoom Desktop?

Dacă ați descărcat aplicația desktop, veți găsi că aceste opțiuni sunt mai organizate într-un aspect simplu și ușor de citit. Urmați aceste instrucțiuni pentru a vă deplasa în jurul aplicației desktop.

 

După ce descărcați aplicația din Playstore, faceți clic pe deschideți aplicația. Aplicația este organizată în patru file principale din partea de sus a ecranului și anume; Acasă, chat, întâlniri și contacte.

 

Fila Acasă vă oferă opțiunea de a începe o nouă întâlnire, de a vă alătura unei întâlniri curente, de a programa un apel viitor sau de a vă partaja ecranul. Întâlnirile dvs. programate pentru viitor vor apărea ca o listă de verificare în partea dreaptă.

 

În cazul în care doriți să faceți câteva modificări rapide la profilul dvs., faceți clic pe fotografia de profil din colțul din dreapta sus. Se va deschide un meniu derulant în care puteți face modificări rapide la disponibilitatea și profilul dvs.

 

Alte funcții:

 

Lângă butonul Acasă se află fila Chat care urmărește orice conversație pe care o aveți cu persoanele de contact. Puteți marca conversațiile preferate pentru acces ușor sau pentru o navigare rapidă printre cele importante.

Fila „Întâlniri” arată un rezumat al oricăror întâlniri viitoare care menționează data. Puteți face clic pe semnul plus situat în partea de sus pentru a programa o nouă întâlnire. Faceți clic pe fila Viitoare pentru a vizualiza, începe, edita și șterge întâlnirile programate. Obțineți ID-ul întâlnirii dvs. când vizualizați o întâlnire. Sub ID-ul întâlnirii este o opțiune pentru a afișa invitația la întâlnire trimisă oricăror invitați.


Ultima filă este fila „Contacte” care vă monitorizează lista de contacte. Această filă conține informațiile colegilor și colegilor de clasă pe care îi adăugați la platformă. Puteți vizualiza informațiile de contact răsfoind categoriile din partea stângă: contacte stelate, externe și cloud. Faceți clic pe semnul plus pentru a adăuga un contact nou.

Cum se folosește Zoom pe mobil?

Versiunea mobilă a aplicației Zoom oferă o versiune simplificată a platformei Zoom online. La fel ca aplicația pentru desktop, există patru file principale găsite în partea de jos: Meet & Chat, Meetings, Contacts și Settings.

Meet & Chat este locul unde veți găsi toate opțiunile principale. Opțiunile principale se găsesc în partea de sus: Reuniune nouă, Alăturare, Programare și Partajare ecran. În partea de jos a paginii veți vedea istoricul apelurilor și chatului recent. Fila Contact vă permite să conversați prin chat cu orice contact sau vă anunță orice cerere nouă. Atingeți pictograma stea din colțul din stânga sus pentru a vizualiza favoritele și pictograma creion din colțul din dreapta sus pentru a crea un mesaj nou.

Similar aplicației desktop fila Întâlniri afișează o listă a întâlnirilor viitoare. De asemenea, puteți iniția un apel, trimite o invitație sau edita un eveniment curent în partea de sus a paginii, aceleași funcții ca și versiunea desktop.De asemenea, contactele arată extrem de asemănător cu versiunea desktop și listează preferințele și alte contacte din directorul companiei dvs. Atingeți simbolul plus din colțul din dreapta sus pentru a deschide un meniu pop-up pentru a adăuga un contact, pentru a crea un canal nou sau pentru a vă alătura unui canal public. Dacă doriți să înlocuiți vechiul dvs. telefon cu un nou telefon mobil cu o calitate audio și video bună, răsfoiți prin secțiunea smartphone-ului 

Zoom are, de asemenea, controale în cadrul întâlnirii pentru a controla diferite aspecte ale unei întâlniri Zoom, cum ar fi gestionarea participanților. După ce ați început sau v-ați alăturat unei întâlniri, puteți accesa comenzile de întâlnire situate în partea de jos a ferestrei întâlnirii. În cazul în care sunteți nou în utilizarea Zoom, vă puteți alătura unei întâlniri de testare pentru a vă familiariza cu comenzile întâlnirii înainte de a vă alătura unei întâlniri programate.

 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu