Miere de manuka - beneficii, proprietati, clasificare!

Miere de Manuka beneficii au devenit din ce in ce mai cunoscute pentru sanatate noastra. Un aspect foarte important este ca miere de manuka originala, sa provina din Noua Zeelanda! 

Miere de manuka beneficii, proprietati clasificare!


Mentionam, cateva beneficii importante pe care le aduce, pentru organism, mierea de Manuka. 

De exemplu, daca e vorba de o problema interna, indicat este sa luati 2-3 lingurite pe zi, cate una cu 20-30 de minute inainte de mancare si pe o perioada de minim doua luni pentru ca beneficiile sa se poata observa. 

Comanda online miere de manuka originala!

Daca e vorba despre o utilizare externa, se aplica direct pe piele sau pe o compresa. De asemenea, se poate folosi si ca ingredient pentru retete pentru intretinere in cosmetica. 

Mierea de Manuka proprietati are influente pozitive si in ceea ce priveste sistemul imunitar atat la adulti, cat si la copii. Se administreaza in perioada virozelor, zilnic cate o lingurita sau pe toata perioada anului. De asemenea, este de ajutor si un tratament naturist eficient in cazul unor raceli pentru ca are capacitate antibacteriana si antioxidanta. 

Potrivit studiilor, mierea de Manuka are efect calmant pentru cei care sufera de reflux gastroesofagian, aciditate sau arsuri la stomac. Are capacitatea de a neutraliza PH-ul. 

Este eficienta si in ceea ce priveste problemele de balonare si constipatie. Mierea de Manuka va poate fi de ajutor si pentru a scapa de bacterii precum: Helicobacter Pylori, E Coli, Stafilococ Auriu (Staphylococcus Aureus), Candida, Salmonella, Clostridium Difficile, Entorococ, Klebsiella, Listeria, Salmonella, Streptococcus mutans, Proteus Mirabili.

Potrivit, unor studii, mierea de manuka are o eficienta ridicata in tratarea herpesului. Deasemenea,i poate elimina placa dentara. Unele studii arata ca poate fi de ajutor in tratarea unor alergii, dar si in reducerea simptomelor astmului. 

Consumul de miere de Manuka poate cobori nivelul colesterolului cu aproximativ 6-11% si trigliceridele cu circa 11%. De asemenea, mierea manuka, poate creste colesterolul „bun”, adica HDL, cu un nivel de circa 3%.

Mierea de Manuka este si un antioxidant natural. Consumul de miere de Manuka ajuta la intarirea capacitatilor antiinflamatoare ale corpului. Mai mult, sunt studii care transmit ideea ca un consum de miere pe o perioada de minim o luna ajuta organismul sa lupte si sa se protejeze de infectii urinare.  

Este foarte buna in cosmetica, pentru par, riduri sau acnee. Protejeaza pielea de bacterii si ajuta la vindecarea sa naturala datorita proprietatilor antiinflamatoare naturale.

Miere de Manuka - beneficii, proprietati, clasificare!

Pentru a clasifica mierea de manuka in functie de activitatea antibacteriana, precum si dupa proprietatile antioxidante, au fost concepute diverse sisteme.  Acestea sisteme, se intalnesc sub forma unor litere: MGO, UMF, KFactor.care indica faptul ca borcanele de miere au fost testate pentru concentratia naturala de Methylglyoxal, substanta cea mai importanta, care aduce corpului toate beneficiile. 

Metilglioxal (MGO) se formeaza in mod natural in nectarul florilor de Manuka, si este transferat automat in miere de catre albine.
MGO™ este marca inregistrata Manuka Health New Zeeland Ltd. si sistemul care indica activitatea antibacteriana prin masurarea nivelului de metilglioxal din miere. Comanda online miere de Manuka MGO

UMF (Unique Manuka Factor) sau factorul unic Manuka este factorul de evaluare ce determina puterea antibacteriana a mierii tot prin masurarea nivelului de metilglioxal, dar si a nivelul de dihidroxiacetona, respectiv activitatea peroxidului de hidrogen din miere. Comanda online miere Manuka UMF

KFactor, marca inregistrata Wedderspoon, masoara concentratia granulelor de polen Manuka din miere.  Cu cat cantitatea granulelor de polen este mai ridicata, cu atat si efectele antioxidante ale acesteia sunt mai puternice. Comanda online miere de Manuka UMF


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu