Cel mai bun smartwatch - Garmin VivoActive 4

Cauti cel mai bun smartwatch? Alege Garmin VivoActive 4. Sunt cateva motive pentru care trebuie sa cumperi online acest ceas inteligent. 




  • Design elegant
  • Garmin Pay si muzica
  • Senzori de ritm cardiac
  • Baterie cu durata de 18 ore
Garmin este lider în industrie în domeniul ceasurilor GPS de mână și include acest ceas plin de senzori (GPS, GLONASS, GALILEO, Pulse Ox, temp, presiune etc.). Acest model este prețuit pentru a concura alte ceasuri similare, cum ar fi Apple Watch Series 5 și Samsung Galaxy Watch Active 2. 

Descopera gama de smartwatch-uri Garmin.

Cel mai bun smartwatch - Garmin VivoActive 4


Opinii pro:

  • Design elegant 
  • Garmin Pay și Muzică în ceas
  • Set mare de senzori (ritm cardiac, puls bo etc.)

Opinii contra:

  • Ecranul tactil. Greu de utilizat cu mainile transpirate.
  • Garmin a păstrat intenționat caracteristicile (harta live a traseului dvs., cursuri) de la ceas pentru a vă convinge de gama Fenix sau Forerunner
  • Încă unele bug-uri în software-ul
  • Fără încărcare wireless

Garmin s-a îndreptat încet spre piața premium de urmărire a activității cu seria lor vivo de ceasuri și este clar, cu ecranul tactil complet circular învelit într-o bandă metalică, că Garmin este gata să preia conducerea.


Pe vremea când aveam un HR vivoactiv, știam că Garmin are viziunea de a face ceva perfect pentru urmărirea zilnică a uzurii și a antrenamentelor, dar nu-mi plăcea interfața de utilizare lentă și designul voluminos. De atunci, Garmin a redus designul până la punctul în care arată la fel ca orice alt ceas de acolo.


Acest ecran circular nu casa un ecran bun. Este un ecran 260×260 cu vizibilitate bună în lumina directă a soarelui și doar efecte minore de albire dacă îl vizualizați în unghiuri abrupte cu lumina de fundal.

Capacitatea de reacție a ecranului este, de asemenea, un punct forte pentru ceas, deoarece se simte mult mai în linie cu un smartphone decât dispozitivele tactile Garmin anterioare.

Ecranul tactil al vivoactive HR mi s-a părut mai degrabă că îi sugerez ceasului să se mute pe un ecran nou, în loc să deruleze fluid cum pot cu vivoactive 4. Dar, la fel ca un smartphone, ecranul tactil de pe acest ceas nu funcționează bine atunci când este umed. Aceasta este o problemă reală atunci când se utilizează.


Acum, plângerile mele cu forma și ecranul tactil sunt inutile pentru tine dacă comparați acest lucru cu alte trackere de activitate zilnică, deoarece toate au ecrane tactile circulare.

Ceea ce ar trebui să conteze cu adevărat atunci este hardware-ul Garmin din interior. Din câte îmi dau seama, primești același senzor pulse Ox și de ritm cardiac care se află în ceasul Fenix premium și, probabil, senzori de poziționare GPS+Glonass+Galileio foarte asemănători cu linia Forerunner și Fenix.

Acest lucru înseamnă că alergările/bicicletele/plimbările tale în acest ceas vivoactiv vor fi mult mai bogate în date decât concurenții. Există, de asemenea, mult mai mult hardware util în ceas, dar voi revizui cele din secțiunile ulterioare.


Navigarea de bază a modelului vivoactive 4 este împărțită între comenzile bazate pe atingere și comenzile bazate pe butoane. Majoritatea navigării pe ecran se face prin glisarea în sus / jos / stânga / dreapta, iar majoritatea elementelor de acțiune se fac prin apăsarea butoanelor în sus sau în jos. Din ceasul de pe ecranul de pornire, puteți începe un antrenament apăsând butonul de pornire sau glisați în sus / în jos pentru a accesa statisticile de sănătate + notificări.


Ecranul tactil a făcut, de asemenea, navigarea în meniu mult mai intuitivă, ceea ce reprezintă un avantaj imens al ceasurilor vivoactive față de cele bazate pe butoane, deoarece mi se pare că prietenii / familia nouă pentru ceasurile high tech sunt copleșiți de combinații de butoane pentru a accesa ecranele.

Garmin a făcut o treabă destul de bună la a decide ce ar trebui să fie un buton și ceea ce ar trebui să fie un buton tactil / acțiune, deși cred că au un pic de spațiu pentru a îmbunătăți. De exemplu, puteți începe și opri un antrenament cu butonul din dreapta sus, dar trebuie să utilizați ecranul tactil pentru a salva / șterge antrenamentul.


Sună simplu, până când te uiți la pictograma "delete" din partea de sus a ecranului tactil sub un segment curbat în sus și la pictograma "salvare" din partea de jos sub un segment curbat în jos. Nu există zone de butoane virtuale, așa că poate părea că acest lucru vă cere să glisați în sus pentru a șterge, în jos pentru a salva, dar făcând acest lucru face opusul a ceea ce doriți, deoarece acele zone "swipe" sunt de fapt butoane.

Având în vedere că Garmin utilizează aceleași segmente curbate pe alte ecrane pentru a indica faptul că puteți trage cu degetul pentru a accesa acea zonă, această discrepanță de navigare UI arată că au unele probleme.


Acest lucru mă face să mă gândesc / sper că Garmin va introduce un ceas Forerunner sau Fenix în viitor, care va avea atât touch și butoane cu capacitatea de a alege fie.


Suita de senzori garmin de urmărire a poziției înseamnă că veți găsi adesea GPS în câteva secunde (mai ales după prima utilizare a ceasului într-o zonă). Am făcut alergări cu vivoactive pe un braț, și un Fenix 6 sau Forerunner 935 pe celălalt braț și am avut vivoactive obține o blocare prin satelit la doar o secundă sau două după Fenix sau Forerunner.

Un gripe incepand de a alerga, deși este va trebui să apăsați mai întâi butonul de pornire pentru a accesa activitățile dvs., apoi treceți la touchscreen pentru a atinge pictograma a alerga (care este destul de mic, astfel încât să nu fie mai bine de mers pe jos / în mișcare de mult), apoi atingeți butonul de pornire din nou. De ce nu au prima apăsare de pornire du-te la ecranul de activitate, a doua pornire apăsați selectați prima activitate, iar al treilea buton de pornire apăsați începe activitatea?

Indiferent de modul în care începeți să rulați, veți avea acces la majoritatea valorilor garmin de funcționare. Puteți avea până la 3 ecrane + ecartament HR cu până la 4 valori de date pe ecran. Lista de valori pe care le puteți afișa include elementele de bază, cum ar fi distanța, timpul, ritmul, ritmul cardiac, datele turului, mediile și include, de asemenea, valori de rulare mai detaliate pe care este posibil să nu le găsiți în alte ceasuri, cum ar fi cadența, temperatura, datele privind accentele și titlul.


Deși este intuitiv să glisați în sus / în jos pentru a schimba ecranele, este frustrant să trageți degetul de-a lungul ecranului pentru a vedea că nu a răspuns la intrarea tactilă și chiar mai frustrant atunci când este rece afară și doriți doar să vă păstrați mănușile și să schimbați ecranul, astfel încât să ajungeți să vă folosiți nasul și să arătați ca un prost care vă adulmecă încheietura mâinii.


Un alt sentiment de eliberare este să știi că poți oricând să iei o băutură la un magazin care acceptă plăți contactless fără a avea nevoie de un portofel folosind Garmin Pay. Numai aceste două caracteristici ar putea fi suficiente pentru a convinge utilizatorii ceasurilor Garmin mai vechi să treacă la vivoactive 4. Acum aș vrea să pot spune același lucru despre Pulse Ox (estimarea Garmin a saturației O2), dar citirea necesită o mână constantă, aproape șchiopătată, cu o potrivire strânsă timp de cel puțin 10 secunde. Acest lucru nu este ceva ce puteți profita de timpul ruleaza excepția cazului în care vă opriți.

Iată o mică teorie a conspirației pentru tine. Acest ceas îți cunoaște locația GPS, îți poate spune distanța pe care ai făcut-o, poate afișa o hartă a locului în care ai mers ca rezumat când termini și are spațiu de stocare.


Obțineți un set excelent de opțiuni pentru sincronizarea datelor. Fă-o de modă veche modă cu cablul. Încercați ceva mai modern, cum ar fi sincronizarea datelor de antrenament prin bluetooth pe telefon. Sau îmbrățișați cu adevărat tehnologia și vă oferă să urmăriți parola wifi, astfel încât să se poată sincroniza oricând sunteți aproape de casă.

Odată ce datele ajung în cloud-ul Garmin, puteți utiliza Garmin Connect pentru a verifica datele despre antrenamente (care partajează cu ușurință date către site-uri terțe, dacă alegeți ca Strava). Am găsit Garmin Connect pentru a fi foarte util la analiza prin cantitatea aproape copleșitoare de date de activitate acest ceas pompe afară. Ritmul cardiac vs. timpul este acum copiii se joacă la Garmin, deoarece au un rezumat zilnic al activităților dvs., stres, puls bou, baterie corporală și tendințe săptămânale organizate pe pagini ușor de accesat.

Acum sunt ca mulți sportivi de acolo care au lăsat sincronizarea să se întâmple și apoi să verifice Strava pentru rezumat, așa că am fost surprins când am văzut că datele despre Garmin Connect au fost mult mai detaliate. Presupun că are sens că Strava nu vrea să stocheze toate datele, dar bine de știut dacă sunteți un Stravaholic și doriți să obțineți fiecare ultima uncie de analiză a datelor din antrenament.

Un ultim punct cheie despre date. Acestea sunt datele corpului și locației dvs., lucruri destul de private. Deci, are sens ar trebui să fie în măsură să împartă sau nu, și descărcați-l sau nu, și ștergeți-l sau nu, dacă doriți. Garmin permite acest lucru fără a fi nevoie să sari prin cercuri.

Alte activități Garmin VivoActive 4


Ca un alergător dabbling în lume triatlon și de așteptare pentru T2, am testat biciclete și înot caracteristici pe acest ceas destul de regulat.

Este dezamăgitor acest ceas nu face de urmărire înot în apă deschisă (puteți începe o "plimbare" și de a obține o idee de distanță dură în acest fel), dar este frumos că au cel puțin un tracker de piscină interioară tur. Suficient de util pentru a obține un număr de tur de bază în, și destul de exacte, atâta timp cât aveți un flip clar sau opriți peretele pentru ceas pentru a căuta. Peste un antrenament de 100 de tururi, voi vedea mabe 1-2 ture care sunt ratate, și, în general, 1-2 ture, care sunt dublu numărate, care funcționează în cele din urmă pentru numărarea ture, dar șuruburi până ritmul uneori.

Bicicleta are cam aceleași caracteristici de date ca și alergarea, dar vă permite, de asemenea, să vă asociați cu un senzor de viteză și cadență. Detin un antrenor inteligent, asa ca este capabil de a obține o idee aproximativă de antrenament prin asta. Cu toate acestea, trainerul meu inteligent difuzează și date de putere care sunt mult mai valoroase decât viteza+cadența, dar vivoactive 4 nu a preluat acel senzor. Poate că am ratat o setare, dar este curios că Fenix-ul meu 6 a găsit senzorul de putere. Oricum ar fi, probabil ca nu cumperi un vivoactive 4 daca detii un senzor de putere :).


Deși ceasul are multe alte activități (XC Ski, Golf, Pilates, Stair stepper...), nu am suficient timp pentru a intra în toate acestea, dar vreau să atrag atenția asupra unui ultim set: Breathwork, Yoga / Pilates, Strength.

Garmin și-a intensificat jocul de la activități bazate pe doar temporizat, cu unele etichete pentru a completa pe animații și ghiduri cu privire la modul de a face antrenament.

Eu nu sunt cineva care intră în rutine noi că cu ușurință, dar m-am trezit doar încercarea de chestii de genul lor "Pilates On The Road" antrenament și m-am simtit ca un pic de animație YouTube tutorial chiar pe încheietura mâinii mele. Într-adevãr place această utilizare a animații pentru a ajuta la predarea activităților!

Acuratețea și durata de viață a bateriei - Garmin VivoActive 4


Ca cineva cu prea multe ceasuri si interesat de mari date, iau frecvent vivoactive 4 la antrenamente cu un alt ceas pe aceeasi incheietura mainii (sau ca o data am facut o jumatate de ironman cu vivoactive si alte 3 ceasuri).

Pe scurt, vivoactive 4 este mai mult decât suficient de precis pentru un jogger recrational sau ciclist. Este chiar suficient de precis pentru a contesta linia de ceasuri Forerunner și Fenix.

Am gasit la cateva teste vivoactivul a fost oprit de 0.01, dar acest lucru nu a fost prea frecvent si nu am intrat in teste stiintifice. Deci, în rezumat, precizia datelor poziție + viteză + timp este foarte bună.

Precizia ritmului cardiac bazat pe încheietura mâinii, pe de altă parte, sau mai degrabă pe mâna pe care o purtați, este ok. La fel ca toate ceasurile Garmin care au folosit ritmuri cardiace bazate pe încheietura mâinii, veți avea o mulțime de lucruri care îl pot face mai puțin precis, cum ar fi: ceas prea pierde, ceas prea strans, pielea prea rece, pielea prea păros, vibrații prea mult pe braț.


Durata de viață a bateriei depinde într-adevăr de caracteristicile pe care le-ați activat și oprit. Dacă aveți doar ceasul pe încheietura mâinii de urmărire a ritmului cardiac și-l utilizați ocazional pentru a verifica statisticile zilnice, veți vedea că durează 5 zile sau cam asa ceva. Garmin pretinde până la 8 zile în modul smartwach, așa că poate testul lor este doar să lase ceasul pe o masă sau să nu-l atingă prea mult în timpul zilei.

Ce este mai important este cât timp puteți merge în între taxe, dacă utilizați ceasul de câteva ori în fiecare săptămână cu GPS-ul pe timp de o oră sau cam asa ceva, poate cu muzică de streaming, uneori, și au Pulese Ox pornit în timpul zilei pentru a verifica saturația estimată O2. Testarea mea arată 4 sau cam asa ceva de zile pentru toate astea.


Dacă activați și muzica, Garmin susține că puteți face până la 6 ore GPS+Muzică, iar testele mele au descoperit că ceasul a murit după 6,5 ore. Nu este un ceas bun pentru a alege dacă sunteți în ultra running, drumeții lungi, sau curse Ironman, dar Garmin știe că și au câteva alte ceasuri pentru acei oameni.

Alte funcții interesante - Garmin VivoActive 4


Puține caracteristici notabile ale ceasului vivoactive pe care vreau să le intru în detalii sunt bateria corpului, nivelul de stres, Garmin Pay și Muzica.

Indicatorul Bateriei corpului este un termen oarecum amețitor pentru ceea ce poate fi o caracteristică utilă. După cum sugerează și numele, estimează energia pe care o are corpul tău. Pe măsură ce dormi, crește, pe măsură ce ești treaz, coboară și, pe măsură ce te antrenezi, scade și mai repede. Întrebarea este, dacă vă simțiți minunat, dar vedeți că bateria corpului este scăzută, regândiți cum vă simțiți și încercați să vă dați seama dacă ar trebui să vă simțiți mai obosiți? Acest tip de feedback corp buclă deschisă este un pic riscant dacă îl luați prea în serios, dar îmi place conceptul și mi se pare a fi un bun indicator al "voi avea un antrenament bun astăzi?", deoarece vă poate aminti de cât timp ați fost sus și cât de mult ați dormit + dacă ați făcut deja un antrenament.

Nivelul de stres este similar cu cel al bateriei corporale, dar preia variabilitatea ritmului cardiac împreună cu multe alte date științifice reale indică măsurile ceasului pentru a încerca să-ți dai seama dacă ești stresat sau relaxat. Am râs de caracteristică atunci când am încercat-o prima dată, gândit Aș porni "notificări de stres", pentru că ar fi o prostie pentru un ceas să-mi spui atunci când eu sunt stresat.

Apoi am uitat de ea pentru câteva zile, până când am terminat o întâlnire la locul de muncă și a fost târziu la un check-in cu un coleg ca telefonul meu buzzed de la un client și am vrut doar pentru a obține o gustare de la bucătărie. Un buzz familiar zguduit încheietura mâinii mele și m-am uitat la ecran pentru a vedea ce altă notificare am avut acum de a face cu și a fost în schimb un mesaj bun spunând "par stresat, vrei să ia timp să se relaxeze?". M-am oprit din ceea ce făceam și m-am gândit: "știi ce, da, sunt stresat, ar trebui să mă calmez. Vă mulțumesc Garmin!"

Acum, acest lucru nu face pentru de multe ori mi-a dat fals pozitive, cum ar fi atunci când într-adevăr noțiuni de bază în techno pe unitatea mea de a lucra, sau atunci când stau cu prietenii și obținerea excitat peste un subiect, dar într-adevăr arată Garmin noțiuni de bază în noi date bazate pe analize de sănătate care cred că va fi destul de util atunci când lustruit.

Ultimele două caracteristici pentru a intra în sunt Garmin pay și caracteristica de muzică. Garmin pay vă permite să conectați un card la ceas și, după ce îl configurați prin aplicația Garmin Connect și adăugați un cod PIN, puteți utiliza ceasul pe orice dispozitiv de plată compatibil NFC pentru a plăti achiziția. Acesta a fost primul meu timp folosind un ceas pentru a plăti pentru ceva, și m-am trezit folosind-o doar pentru noutate. Acum, în epoca de "nu atinge lucrurile", mă trezesc folosind-o un pic mai mult. Destul de util, și chiar mai frumos să-l aibă pe ruleaza / biciclete.

Nu în ultimul rând este muzica abilitățile de redare a acestui ceas. Puteți sincroniza Spotify, Deezer, mai multe alte aplicații și chiar puteți încărca ceasul direct cu fișiere MP3. Veți avea nevoie de o cască bluetooth de la care să redați muzica, dar este destul de simplă odată ce funcționează. Redare/pauză, piesele următoare/anterioare, toate disponibile prin atingere la încheietura mâinii.

Garmin susține că ceasul poate conține "până la 500 de melodii", ceea ce se traduce prin 3,5 GB de spațiu. În general, caracteristica funcționează așa cum este descris. Sunt o persoană audio pretențioasă (știți cuvântul), așa că streamingul Bluetooth nu este alegerea mea de top, dar nu puteți fi pretențios atunci când rulați. Ceea ce mă deranjează este că combo-ul căști+ceas pe care îl folosesc de multe ori se taie de câteva ori în decurs de o oră.

Deși acest lucru este ca 99.99% perfect, se rupe în totalitate imersiune într-o melodie atunci când sare o jumătate de secundă și știi că veți auzi un alt săriți într-un pic. Eu folosesc, în general, aer de AfterShockz, care sunt destul de premium, și au încercat alte muguri mai ieftin, și de tăiere afară / sărind peste problema încă mai apare. Poate pentru că am 6'3 "și au o distanță lungă între încheietura mâinii și cap, dar îmi doresc foarte mult acest lucru ar putea fi 100% perfect

Concluzie - Garmin VivoActive 4


Per total, acest ceas merită banii, dar numai pentru cei care își doresc în primul rând un smartwatch care să aibă funcții bune de antrenament și nu invers.

Cred că merită și upgrade-ul de la modelul anterior și cred că puterea ecosistemului Garmin asociată cu hardware-ul Garmin dovedit face din aceasta o alegere solidă în comparație cu concurenți precum Apple și Samsung.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu