Noutati despre Boala Charcot-Marie-Tooth! Cum sa vindeci boala in 2022?

Boala Charcot-Marie-Tooth (CMT)! Este cea mai frecventă boală ereditară a sistemului nervos despre care nimeni nu știe. CMT este dificil de diagnosticat și nu poate fi vindecat în acest moment. Efectele bolii Charcot-Marie-Tooth, in acest moment, doar se pot ameliora. 


Boala Charcot Marie Tooth ce este?


Ciudat ca, singura modalitate sigura de a afla despre boala Charcot-Marie-Tooth este de a primi un astfel de diagnostic. Acest lucru, se intampla, dupa o perioada ce variaza de 3 la 10 ani de rătăcire în jurul medicilor.

De unde poti cumpara miere de manuka originala!
Calatoresti in strainatate? Foloseste cardul Revolut!

Este numita in acest fel, deoarece poarta numele celor care au descoperit-o. Medicul francez Jean-Martin Charcot, elevul său Pierre Marie și britanicul Howard Henry Tooth

Boala Charcot Marie Tooth, este studiată in mod activ. Se fac cercetări pentru dezvoltarea terapiilor si există deja mai multe asociații dedicate acestei boli în lume, iar în SUA există chiar și centre speciale pentru pacienții cu CMT.

Boala Charcot Marie Tooth - Tratamente

S-a incercat, aplicarea tratamentelor cu antioxidanti. Acestia, neutralizeaza radicalii liberi.
  1. Vitamina C - A functionat perfect pe animale. La oameni, studiile din pacate, au esuat. Daca vreti, sa incercati vitamina C, puteti compara de aici si de aici.
  2. Melatonina nu este doar un regulator al ciclului de somn-veghe, dar, de asemenea este un antioxidant puternic, care a redus cu succes inflamația la trei copii cu CMT. Este un studiu pilot.
  3. Curcumina este remarcabilă nu numai pentru capacitatea sa de a colora turmericul într-o astfel de culoare galbenă strălucitoare, ci și pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante. 
Pharnext, compania care dezvoltă medicamentul, a efectuat deja o parte din faza finală a treia studiu clinic pentru a evalua eficacitatea acestui medicament, cu numele de cod PXT3003. Urmariti canalul de youtube pentru noutati. Partea finală a acestui studiu este programată pentru 2021 și este foarte probabil să fie primul medicament pentru pacientii cu CMT care v-a iesi pe piața. Aceasta va fi cu siguranță descoperirea pe care pacienții o așteaptă. 

Terapia de întreținere pentru Boala Charcot Marie Tooth


Ce ar trebui să facă pacienții cu CMT în timp ce așteaptă ca medicamentele să fie dezvoltate și aduse pe piață? Există puține opțiuni, dar unele dintre ele pot îmbunătăți în mod semnificativ calitatea vieții și pot opri progresia bolii.

1.    Fizioterapie și exerciții fizice variate, inclusiv antrenament de forță, exerciții cardio și de flexibilitate 

2.    Ajutoare, cum ar fi orteze pentru a stabiliza glezna si piciorul 

3.    Operații chirurgicale pentru deformări semnificative ale membrelor și coloanei vertebrale 

4.    Nu există date care să confirme eficacitatea și să evalueze siguranța următoarelor proceduri la pacienții cu CMT: tratament balnear (nămol, băi, masaje), electroforeză, terapie magnetică, stimulare electrică, metode de medicină alternativă. 


Boala Charcot Marie Tooth - Mielina

Mielina se înfășoară în jurul fibrelor nervoase (procese lungi ale neuronilor – axoni) și acționează ca material izolator: cablurile și firele sunt aranjate după același principiu. Această structură asigură o trecere rapidă a semnalului de-a lungul axonului (firului) datorită absenței conducției curentului prin izolație (mielină).  Deteriorarea mielinei duce la o întrerupere a vitezei de transmitere a semnalului de la neuroni la mușchi și de la receptori la neuroni. Ca urmare, se observă atrofie musculară și pierderea senzației - simptome importante ale formei demielinizante a CMT.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu