Posibil tratament pentru boala Charcot Marie Tooth

Boala Charcot Marie - Tooth Suplimentul alimentar Lecitina imbunatateste mielinizarea celulelor Schwann bolnave.

Numai în Germania, cel puțin 30.000 de persoane suferă de neuropatie Charcot-Marie-Tooth, care aparține clasei de boli rare. 





Axonii, proiecții ale celulelor nervoase din sistemul nervos periferic, sunt înconjurați de celule de susținere pe întreaga lor lungime. Aceste celule Schwann produc un strat gras, mielina, în jurul axonilor, ceea ce permite un transfer mai rapid de semnale electrice.

Boala Charcot Marie Tooth - Celulele Schwann folosesc fosfolipide pentru mielinizare

Folosind lecitina, producția redusă de grăsime de celule Schwann ar putea fi eludate și mielinizarea deranjat în charcot-Marie-dinte boala ar putea fi îmbunătățită. Lecitina este produsă din soia sau gălbenuș și constă din fosfolipide. Este un supliment alimentar inofensiv și ingredientul principal al mielinei. Inițial, oamenii de știință au reușit să demonstreze că fosfolipidele la șobolanii modificați genetic au fost absorbite de celulele Schwann și utilizate pentru producerea mielinei.
Studiile de terapie cu șobolani bolnavi care s-au dat lecitina în diferite doze nu numai că a arătat că un tratament cu fosfolipide promovează mielinizarea. "Ușurează semnificativ evoluția bolii, indiferent de începerea terapiei", explică Ruth Stassart, co-lider al studiului. "Datele promițătoare din testarea pe animale și mai ales compatibilitatea deja dovedită a oamenilor, promovează lecitina ca agent terapeutic pentru boala Charcot-Marie-Tooth, precum și, eventual, pentru boli similare demielinizante", adaugă Michael Sereda, neurolog la Departamentul de Neurofiziologie Clinică și lider de grup la Institutul Max-Planck, care a condus studiul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu