Boala Charcot Marie Tooth - exercitii fizice

Boala Charcot Marie Tooth - exercitii fizice


Boala Charcot Marie Tooth este cea mai frecventă boală neuromusculară moștenită Aproximativ 40 de persoane din 100.000 trăiesc cu CMT. Prezentările clinice arată pierderi motorii și senzoriale în sistemul nervos periferic – nervi departe de măduva spinării – provocând atrofie musculară. Pacienții cu CMT prezintă irosirea mușchilor membrelor, slăbiciune, scăderea senzației de vibrații – atingere și durere. CMT este progresivă (Pareyson & Marchesi, 2009).



Boala Charcot Marie Tooth - nu face promisiuni pe care nu le poti tine

Nu există tratament medicamentos pentru CMT, deși experții, liderii comunității CMT și entitățile de strângere de fonduri CMT continuă să promită soluții farmaceutice! Aproape în aceeași proporție ca și solicitarea lor de donații. În aproape 30 de ani de cercetare, aceste entități nu au reușit să producă rezultate. De ce se pune atât de mult accent pe această abordare? 

Alege echipamente sportive potrivite pentru activitati fizice
Există dovezi că ușoară până la moderată efectuare a exercitiilor fizice este eficienta și sigura pentru pacienții cu CMT și duce la o îmbunătățire semnificativă a capacității de mers pe jos și rezulta o crestere a puterii membrelor inferioare (Pareyson & Marchesi, 2009). Fondurile colectate de aceste fabrici de donații sunt în afara fenomenului. Mai mulți bani ar trebui să fie alocati pentru a crea programe de exerciții fizice în condiții de siguranță și eficienta pentru pacienții CMT.

Boala Charcot Marie Toot - pacatele doctorilor


Dacă există dovezi ca exercitiile fizice sunt benefice pentru afecțiuni cronice, cum ar fi boala Charcot Marie Tooth, de ce medicii să nu promoveze astfel de axctivitati? Este posibil ca aceștia să nu fie conștienți de beneficiile exercițiilor fizice. Acestea, se referă la boli cronice, ce cuprinde intervenția eficientă a exercițiilor fizice sau lipsa de pregătire. Sunt aceste scuze acceptabile pentru lipsa antrenamentelor de exerciții fizice? Nu. Un pacient cu o boală cronică merită cele mai bune tratamente posibile disponibile, care includ exercitiile.

Un mit comun vehiculat de cei care se opun exercitiilor - ca un tratament pentru CMT - este ceea ce a ajuns să fie un clișeu în cadrul comunității CMT - NU EXAGERA 

Are această expresie merite? 

Unii o pot repeta pentru că au auzit – adesea de la o persoană influentă cu CMT – spunând-o. neavând într-adevăr baza de cunoștințe pentru a desena o opinie atât de dezinformată. Medicii din motivele menționate mai sus o pot spune deoarece grupează CMT cu alte tulburări neuro, ceea ce influențează foarte mult sfatul lor.

Este adevărat în boli cum ar fi sindromul post-poliomielită, distrofiile musculare facio-scapulo-humeral și Duchenne și scleroza laterală amiotrofică; "peste a face acest lucru" crește progresia bolii. Dar nu este cazul pacientilor cu boala Charcot Marie Tooth
Datele contrazic faptul că afirmația, "slăbiciunea de peste muncă nu produce nici o slăbiciune suplimentară a mușchilor supraîncărcați; prin urmare, pacienții cu CMT nu ar trebui să limiteze utilizarea membrelor lor în viața de zi cu zi pentru a preveni pierderea forței musculare, deoarece OW nu joacă niciun rol în progresia bolii. O consecință fundamentală a acestor rezultate este că exercițiile fizice nu sunt dăunătoare pentru pacienții cu CMT1A și, eventual, pentru populația globală de CMT. 

Atunci când experții, liderii comunității CMT, entitățile de strângere de fonduri CMT, se reunesc și promovează exercițiile fizice ca un tratament viabil, vor oferi ceea ce pacienții CMT își doresc cu adevărat - REZULTATE!



Sursa: CMT

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu